• Home

VMG: Zeevarenden en hun gezinnen staan weer in de kou!

Vereniging Maritiem Gezinskontakt - Piraterij

De PvdA wil niet dat het kabinet het mogelijk maakt om Nederlandse schepen die voor de kust van Somalië varen te beveiligen door private beveiligers. Het geweldsmonopolie zou bij de overheid moeten blijven liggen.

De VMG is zeer teleurgesteld door deze beslissing van de PvdA. Weer wordt er niet gekeken naar een oplossing voor het probleem: onveiligheid voor zeevarenden. Weer gaat het niet om de mensen die er bij betrokken zijn: de zeevarende en zijn/haar familie en vrienden. Een mogelijk veiliger manier van varen wordt gewoon van tafel geveegd.

De politiek suggereert dat de beveiliging tegen piraterij van schepen onder Nederlandse vlag voldoende is. Er gebeurt toch niks meer? De statistieken aangaande piraterij geven helaas anders aan – 70 aanvallen tot dusver in 2014 (bron Marex). Er zijn nog meer piraterijgebieden dan alleen bij Somalië.En zeevarenden en hun families mogen de consequenties dragen.

Redersvereniging KVNR is ook furieus over de aankondiging van de PvdA om meevaren van private beveiligers op Nederlandse koopvaardijschepen te blokkeren. De KVNR Reders dreigen Staat met proces. Lees hierover in Nieuwsblad Transport

Vanmiddag heeft de VMG meegewerkt aan een interview, wat hopelijk vanavond wordt uitgezonden bij EditieNL van RTL.

Tags: Vereniging Maritiem Gezinskontakt, piraterij, beveiliging, schapen, bemanning, politiek

Afdrukken E-mail