• Home

Teken de petitie!

Onderstaand de oproep van Nautilus international aan haar leden om de petitie te tekenen. De oproep is echter voor iedereen! De Vereniging Maritiem Gezinskontakt vraagt dan ook aan iedereen die onze zeevarenden, hun gezinnen en de sector een warm hart toe draagt en wil dat er zo veilig mogelijk gevaren kan worden om de petitie te tekenen.

De sluitingsdatum is verruimd naar 21 april 2014!
Het gaat iets anders dan u misschien gewend bent; u verstuurt een email naar infonl@nautilusint.orgen geeft hierin kort aan dat u voor private beveiliging bent op de Nederlandse schepen.

Beste leden van Nautilus International. Wij hebben uw hulp nodig en doen derhalve een dringende oproep aan u!

Al jarenlang strijdt Nautilus samen met andere belanghebbenden in de zeevaart voor het mogelijk maken van gewapende private beveiliging aan boord van Nederlandse zeeschepen.

Alle andere Europese naties met zeevaartbelangen in de Somalische regio hebben private beveiliging de afgelopen jaren al mogelijk gemaakt. Alleen Nederland heeft het nog steeds niet geregeld, zodat u daar waar bescherming door een VPD marine team niet opportuun is, of onbeveiligd dan wel illegaal beveiligd langs de piraten dient te laveren. Tevens zorgt e.e.a. ervoor dat de NL-vlag in een slechte concurrentiepositie verkeert en opdrachten worden mislopen waardoor schepen worden uitgevlagd, wat weer ten kosten gaat van de banen van Nederlandse zeevarenden zoals u!

Het huidige kabinet zag dit in en heeft een wetsvoorstel in de maak om private beveiliging mogelijk te maken. Ook omdat VPD marine teams op kleine schepen niet geplaatst kunnen worden en de aanvraagtermijn van een VPD team voor de korte termijn handel te lang is.

Nu dit wetsvoorstel eindelijk dichtbij is kondigt de PvdA plotseling aan dat ze een motie in zullen dienen waarin zij aangeven dit wetsvoorstel af te zullen wijzen, zodat het wetsvoorstel geen Kamermeerderheid zal krijgen!

Dit betekent dat u en uw werkgever gedwongen worden om op schepen, waarvoor geen VPD mogelijk is, met een illegaal privaat team te moeten varen! Wanneer dit mis gaat, is de kapitein aansprakelijk. Of er moet zonder beveiliging gevaren worden met alle risico’s van dien. En als uw werkgever wel legaal met een privaat team wil varen, zal hij moeten uitvlaggen! Dit kan zeevarenden hun baan en in het ergste geval hun leven kosten!

Wij roepen u daarom op de politiek te laten weten dat u dit niet pikt!

Stuurt u ons aub (als u zelf niet in deze gevaarlijke gebieden vaart doe het dan voor uw zeevarende collega) voor 21 april 2014 een email (infonl@nautilusint.org) waarin u aangeeft vóór private beveiligers te zijn naast de reeds bestaande optie van VPD’s zijn. Wij zullen dan alle emails verzamelen en als petitie aanbieden! Wij rekenen op u allen! Alleen samen met u staan wij sterk!

Tags: VMG, Vereniging Maritiem Gezinskontakt, petitie, Nautilus, Nautilus International

Afdrukken E-mail