Petitieoverhandiging KVNR, Nautilus en VMG, 13 mei 2014

Overhandiging petitie voor private beveiliging aan boord van koopvaardijschepen


Mascha Bongenaar: 'De Vereniging Maritiem Gezinskontakt is zeer teleurgesteld dat het al zo lang duurt in Nederland om private gewapende beveiliging toe te staan op koopvaardijschepen. Het gaat in de politiek telkens niet om de mensen die het probleem van piraterij dagelijks ervaren: de zeevarenden en hun families.
Er worden met het huidige beleid te grote risico´s genomen door de Nederlandse politiek. Risico’s die zeevarenden in andere landen niet lopen, omdat daar particuliere beveiligers wel worden toegestaan op schepen. Maar in Nederland wordt altijd gedacht in cijfers en regels. Cijfertjes en regeltjes boeien ons als zeemansgezinnen niks.

Leden van Vereniging Maritiem Gezinskontakt maken zich zorgen over de veiligheid van onze familieleden, onze partners, onze kinderen, op koopvaardijschepen. Het wordt tijd dat er aan mensen wordt gedacht.

Overhandiging petitie voor private beveiliging aan boord van koopvaardijschepenAltijd als het over piraterij gaat, gaat het in Den Haag over principes en regels. Het gaat nooit over de zeemansvrouw die nachtenlang slecht slaapt als het schip weer door de Golf van Aden vaart. Wanneer realiseert de Nederlandse politiek zich nu eens dat je geen schip meer onbeveiligd door het gebied kan sturen? We willen dat nu eindelijk geregeld wordt wat al jarenlang wordt beloofd.'

Lees ook het persbericht dat door de KVNR, mede namens de Vereniging Maritiem Gezinskontakt en Nautilus International is uitgegeven.

Tags: VMG, Vereniging Maritiem Gezinskontakt, petitie, private beveiliging, standpunt VMG

Afdrukken E-mail

Baken aan wal!