• Home
ZZZP-er Bianca Gerssen uit de Spuigatcolumn van de VMG

De zelfstandige zeemansvrouw (5)

De ZZZP-er is een nieuw begrip, maar het verschijnsel is beslist niet van de laatste jaren. Dat het zoute water in het bloed van de meeste zeelui zit, hoef ik jullie niet te vertellen. Aan mans zijde van de familie zitten diverse leden op de zeescheepvaart of in de binnenvaart. Een weekje geleden waren we onverwacht bij een tante van de zeeman op de koffie. Haar man heeft een binnenvaartschip. Ze is altijd een bezige bij geweest, nu met pensioen. Twee winkels, drie opgroeiende meiden, man de hele week van huis en dat huis dan ook nog altijd spic en span....  Respect! Benieuwd naar haar grote geheim stelde ik haar de vraag. “Hoe?” Haar antwoord was even voor de hand liggend als simpel. “Meid, nu denk ik weleens... ik moet me daar een organisatietalent hebben waar je 'U' tegen zegt”. 

Lieve tante Hennie, buiten dat moet je ook over een grote dosis doorzettingsvermogen beschikken, je grenzen willen verleggen en een harde werker zijn.

Bij Knipoog Fotografie is het hollen of stilstaan. In deze tijd, met veel (hobby) fotografen is de markt dynamisch. Je moet je onderscheiden en zeker bij jezelf blijven. Lastig is het soms, als je een grote klus hebt en je kind ligt ziek op bed. Het fijne is: meestal kun je je eigen tijd indelen en wat vandaag niet gelukt is, morgen verder afwerken. Naar mijn klanten toe houd ik een reële tijdsplanning aan, zodat er ruimte is voor onverwachte dingen. Toch betrap ik mezelf erop dat ik vaak in de uurtjes dat de kids op bed liggen nog aan het werk ben. Je wilt het af hebben, zodat die ruimte blijft.

Als fotograaf ontmoet je veel mensen. Een beetje doorvragen levert de mooiste verhalen op. Voor mij is het een verrijking dit werk te mogen doen. Ik probeer de mensen zo ontspannen mogelijk te vangen. Waar ik heel blij van wordt zijn de reacties van mijn klanten. Ze zijn zo blij met die nieuwe blikvanger in huis. Of die leuke ochtend die ze gehad hebben met een familiesessie. 

Daar doe je het voor.

Onlangs heb ik een portretserie afgerond met Wietske. Zij heeft ALS. Eind maart komt er een boek uit met series van 25 fotografen die allen een ALS patiënt gevolgd hebben. Het wordt een afwisselend en mooi werk. Doneren of het boek bestellen kan nog steeds via: http://www.steunfotografentegenals.nl/biancagerssen

De opbrengst komt geheel ten goede aan de stichting ALS. Wietske wil graag meer voorlichting aan o.a. de thuiszorg over ALS, zodat er begrip is voor de beperkingen die deze ziekte met zich mee brengt.

Tot slot nog een beetje reclame:

Knipoog Fotografie verzorgt portretten, huwelijksreportages en bedrijfsfotografie. Heb je een wens of fotoverzoek? Neem gerust contact op, er is van alles mogelijk.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op:

http://www.knipoog.nl
https://www.facebook.com/KnipoogFotografie

Tot snel!

Hartelijke groet,
Bianca Gerssen

 

Tags: Vereniging Maritiem Gezinskontakt, De Zelfstandige Zeemansvrouw, ZZZP, Bianca Gerssen, Knipoog Fotografie, Lemmer

Afdrukken E-mail