Kasteel Hernen - Septemberweekend 2017

Septemberweekend in nieuw jasje

Eindelijk is het zover: tijd voor het Septemberweekend in een nieuw jasje! Na vele fijne jaren nemen wij afscheid van het Lipke Zijlstrahuis.

Wij hebben lang gezocht, maar uiteindelijk gevonden: een nieuwe plek, met nieuwe mogelijkheden. Dit jaar zitten wij in de omgeving Nijmegen. We gaan naar ‘bij Ceulemans’ (www.bijceulemans.nl) in Beers. Een moderne accommodatie waar we zelf kunnen koken. Bij Ceulemans is een zeilschool waarvan we een deel van de accommodatie huren. Er zijn 9 slaapkamers met eigen sanitair. De locatie ligt aan de Kraaijenbergse Plassen en er is volop buitenruimte om te spelen, te wandelen en lekker in het zonnetje bij te kletsen. In deze nieuwe omgeving wachten weer veel nieuwe activiteiten op ons.

Het weekend is dit jaar van vrijdag 22 september tot en met zondag 24 september 2017.

Zaterdag gaan we naar Kasteel Hernen in Hernen ;-). We gaan eerst de omgeving van het kasteel verkennen en na een picknick-lunch het kasteel bezichtigen met een pratende lamp als gids.
Kasteel Hernen ligt in het zuiden van Gelderland, in het dorp Hernen (gemeenteWijchen), in het uiterste westen van het Rijk van Nijmegen. Het is waarschijnlijk rond 1350 ontstaan, en bestond toen slechts uit een woontoren (donjon). Later is het herhaaldelijk uitgebreid, waarbij de vroegere binnenplaats steeds meer werd volgebouwd. De woontoren is in de 18e eeuw ingestort. In 1968 werd op dit kasteel de televisie-serie Floris opgenomen.

Op zaterdagavond gaan we barbecueën en daarna natuurlijk de kinderverloting en het dobbelspel!

Op zondag willen wij iedereen uitdagen om met zelf-meegebrachte spullen een vlot te bouwen! We hebben altijd mooi weer op het septemberweekend, dus dat moet helemaal goedkomen! Waterraketten, kubb en andere leuke buitenspel­ len zijn natuurlijk altijd welkom!

Wat kost het?


Als we dan toch alles veranderen, veranderen we direct ook maar de prijs! Maar nu wel all-inclusive! Dus consumpties en lootjes inbegrepen.
Volwassenen                      € 65,--pp
Kinderen van 11 t/m 16 jaar € 55,--pp
Kinderen van 6 t/m 10 jaar   € 40,0,0 pp
Kinderen van 3 t/m 5 jaar     € 25,00 pp
Kinderen t/m 2 jaar             gratis
Twijfeldag (incl. avondmaal) € 12,50 pp

Inschrijven kan vanaf nu door storting van het bedrag op: NL34INGB0003703935 t.n.v Maritiem Gezinskontakt te Zelhem onder vermelding van Septemberweekend 2017. Stuur ook nog een mail naar septemberweekend@maritiemgezinskontakt.nl., vermeld hierbij het aantal personen, kinderleeftijden, de namen van de deelnemers en je mobiele nummer.

LET OP! De rekening van het Septemberweekend is opgeheven en we gebruiken nu het nummer van de vereniging.

Als je zeker mee wilt, moet je snel zijn, want we hebben echt maar 30 plekken!
Voor het spel op zaterdagavond vinden we het prettig om Douwe Egbertspunten te ontvangen. Neem even contact op via de e-mail voor het verzenden!

We zien jullie graag in september!

Voor vragen, kun je ons altijd even mailen of bellen.

Groetjes, Loes en Conny septemberweekend@maritiemgezinskontakt.nlTags: Septemberweekend, programma, Kasteel Hernen, Bij Ceulemans, Beers, Kraaijenbergse Plassen, 22 t/m 24 september 2017

Afdrukken E-mail

Baken aan wal!