images/zzzp/zzzpkl.png

ZZZP - De Zelfstandige Zeemansvrouw is een rubriek uit het verenigingsblad het Spuigat van de Vereniging Maritiem Gezinskontakt. De rubriek is gewijd aan de Zelfstandige Zeemansvrouwen Zonder Personeel en wellicht met personeel (?), die onze vereniging rijk is.

Vereniging Maritiem Gezinskontakt maakt graag gebruik van de diensten van onze leden (denk bijvoorbeeld aan het maken van onze folder en de website). Bij vragen en interesse kunt u zich melden bij ondergetekende via pr at maritiemgezinskontakt punt nl of 06-15125077. 

ZZZP-er Gaby Niesthoven uit de Spuigatcolumn van de VMG

De zelfstandige zeemansvrouw (6)

Gaby Niesthoven, Maritiem Counselor. Net als voorgaande schrijfsters actief als ZZZP-er.  Ooit zat ik in het onderwijs en gaf ik lessen in administratie en handel. Maar na een onderwijscarriere van 15 jaar, ongeveer dezelfde tijd om je kinderen op te voeden (!), vond ik het genoeg. Ik wilde me gaan bezighouden met het begeleiden van volwassen mensen die mijn hulp en ervaring konden gebruiken.
De opleiding tot relatiecounselor bleek het best aan te sluiten bij mijn ideeën. Simpel samengevat zou je kunnen zeggen dat een relatiecounselor mensen helpt om vastgelopen relaties weer vlot te trekken. Hierbij kan het gaan om een liefdesrelatie, een “relatie-relatie” dus, maar ook om een werkrelatie, relaties met vrienden, ‘n burenrelatie en zo zijn er nog vele voorbeelden.

Lees meer

Afdrukken E-mail

De zelfstandige zeemansvrouw (4)

ZZZp-er :  Zielige Zeemansvrouw werkt Zelfstandig Zonder Personeel

Aan mij de eervolle vraag om deze maand een stukje te schijven over mijzelf en mijn werk. Mireille Veninga mama van Fenke(15) Iris (11) en Karsten (8) getrouwd met ErikJan, was stuurman, kapitein en is sinds enkele jaren loods in de regio Rotterdam en sinds juni van dit jaar zijn we in de regio komen wonen, vanuit het pittoreske Leeuwarden naar het centrum van de wereld. (knipoog)

Lees meer

Afdrukken E-mail

De zelfstandige zeemansvrouw (2)

Na Sabine mag ik, joepie!

Na 12 ambachten enz. ben ik terecht gekomen achter de naaimachine. Nu zat ik daar al vaak achter maar toen de jongste de peuterspeelzaalleeftijd kreeg, toch serieus de opleiding tot coupeuse gaan volgen .Het idee om van huis uit te starten met een eigen bedrijf leek me erg prettig en praktisch. In 2005 heb ik mij in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. 

Ideale start vanuit verschillende plekken in huis. We hadden tenslotte net 3 jaar geleden een boerderijtje gekocht die we ook uiteraard zelf gingen verbouwen. Per verbouwingsproject zat ik ergens anders…  4 Jaar geleden ben ik verhuisd naar onze nieuwe garage waar voor mij bovenop ruimte gecreëerd was. Voordeel daarvan is dat je toch echt naar je werk gaat. 

Lees meer

Afdrukken E-mail

ZZZP-er Bianca Gerssen uit de Spuigatcolumn van de VMG

De zelfstandige zeemansvrouw (5)

De ZZZP-er is een nieuw begrip, maar het verschijnsel is beslist niet van de laatste jaren. Dat het zoute water in het bloed van de meeste zeelui zit, hoef ik jullie niet te vertellen. Aan mans zijde van de familie zitten diverse leden op de zeescheepvaart of in de binnenvaart. Een weekje geleden waren we onverwacht bij een tante van de zeeman op de koffie. Haar man heeft een binnenvaartschip. Ze is altijd een bezige bij geweest, nu met pensioen. Twee winkels, drie opgroeiende meiden, man de hele week van huis en dat huis dan ook nog altijd spic en span....  Respect! Benieuwd naar haar grote geheim stelde ik haar de vraag. “Hoe?” Haar antwoord was even voor de hand liggend als simpel. “Meid, nu denk ik weleens... ik moet me daar een organisatietalent hebben waar je 'U' tegen zegt”. 

Lees meer

Afdrukken E-mail

De zelfstandige zeemansvrouw (3)

Nou zeg, wat een eer, derde in rij! Ik ben Cecilia en ik ben al bijna 15 jaar zeemansvrouw. Toen ik mijn man leerde kennen werkte ik in de horeca en dat was goed te combineren. Nadat we getrouwd zijn en onze oudste dochter is geboren wilde ik iets voor mezelf. Één avond per week, even mama af. Aangezien ik al jaren gefascineerd ben door voet-reflexologie koos ik in mei 2003 voor een korte cursus van 10 avonden.

Lees meer

Afdrukken E-mail

De zelfstandige zeemansvrouw (1)

Ik voel me zeer vereerd dat ik het spits mag afbijten in deze kersverse rubriek.  Dat  komt misschien omdat mijn activiteiten als zelfstandig onderneemster zijn ontstaan vanuit de VMG!

Het was begin deze eeuw dat ik het webmasterschap voor de VMG op me nam. Ik had dit nog nooit gedaan, dus met het boek op schoot en hulp van Arnout Sas , die de website had gemaakt, ben ik aan de slag gegaan. Na enige tijd kwamen er verzoeken om een chat. Ik was daar geen voorstander van; te vluchtig. Ik vond een forum beter geschikt. Op 12 juli 2002 was het  zover; het eerste forum was een feit!

Lees meer

Afdrukken E-mail

Baken aan wal!