Herfstactie! Word lid!

Word nu lid tot en met 31 december 2018 voor maar 35 euro! Je kunt dan deelnemen aan alle activiteiten van Vereniging Maritiem Gezinskontakt, zoals het Septemberweekend. En je krijgt het Spuigat in de bus.

Je kunt je als VMG-lid aanmelden door €35,00 over te maken op IBAN NL34INGB0003703935 te Zelhem. Daarnaast vragen we je onderstaand aanmeldingsformulier in te vullen voor onze ledenadministratie. Tevens stel je ons met deze gegevens in staat eventuele groepen en activiteiten goed op ons ledenbestand af te stemmen. Je lidmaatschap kan pas in gaan als je de contributie hebt betaald.

Het lidmaatschap vervalt niet automatisch. Opzegging dient te geschieden voor 1 december 2018 en wordt anders stilzwijgend verlengd voor het volgend jaar, waarover de reguliere contributie van 30 euro is verschuldigd. Bij het meedoen aan activiteiten zijn additionele kosten verbonden, die bekend worden gemaakt in het Spuigat en op de website. Deze Herfstactie is geldig tot en met 30 november 2017.

Maak gebruik van de herfstactie door het aanmeldformulier in te vullen.

Afdrukken E-mail

Septemberweekend in nieuw jasje

Kasteel Hernen - Septemberweekend 2017

Eindelijk is het zover: tijd voor het Septemberweekend in een nieuw jasje! Na vele fijne jaren nemen wij afscheid van het Lipke Zijlstrahuis.

Wij hebben lang gezocht, maar uiteindelijk gevonden: een nieuwe plek, met nieuwe mogelijkheden. Dit jaar zitten wij in de omgeving Nijmegen. We gaan naar ‘bij Ceulemans’ (www.bijceulemans.nl) in Beers. Een moderne accommodatie waar we zelf kunnen koken. Bij Ceulemans is een zeilschool waarvan we een deel van de accommodatie huren. Er zijn 9 slaapkamers met eigen sanitair. De locatie ligt aan de Kraaijenbergse Plassen en er is volop buitenruimte om te spelen, te wandelen en lekker in het zonnetje bij te kletsen. In deze nieuwe omgeving wachten weer veel nieuwe activiteiten op ons.

Het weekend is dit jaar van vrijdag 22 september tot en met zondag 24 september 2017.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Forum opgeheven; op naar Facebook!

Forum opgeheven; op naar Facebook!

In juli 2002 is het eerste forum van start gegaan en was lange tijd een dikke hit onder onze leden. De laatste 2 jaren zien we dat het forum steeds minder voldoet en wordt gebruikt.
Vorig jaar is in de ledenvergadering besproken dat het forum zou worden verwijderd en hier FB-groepen voor in de plaats komen. Nu is het dan zover. Het forum is verwijderd.

Op Facebook is al een tijdje geleden een besloten groep gecreëerd: Young VMG. Je kunt de groep vinden via de volgende link https://www.facebook.com/groups/YoungVMG/
Het is de bedoeling dat er nog een groep wordt gemaakt.

Wij danken alle forumleden die door de jaren heen het forum hebben gevormd heel erg voor hun deelname aan het forum. Voor de een is dit een paar weken geweest voor de ander de volle 15 jaar. Afscheid van een tijdperk, maar mee met de ontwikkelingen en daar weer net zo enthousiast in springen om er alles uit te halen! Veel plezier.

Afdrukken E-mail

Scheepsmaatjes- en Lichtmatrozendag: op naar het Museon!

Met de VMG naar het Museon!

Logo ScheepsmaatjesLogo Lichtmatrozen

 
20mei 2017

 

Op 20 mei aanstaande gaan we met z'n allen naar het Museon. Het is een museum, maar wel één waar we het allemaal erg naar ons zin kunnen hebben! Er is zowel voor scheepsmaatjes als Lichtmatrozen genoeg te beleven.

Het programma is nog niet helemaal duidelijk, dus hierover vertellen we later meer, maar we willen je wel vragen om alvast te mailen als je mee wilt. Wacht daar niet mee tot deVan harte proficiat! sluitingsdatum. Hoe eerder we weten hoe groot de groep ongeveer wordt, hoe beter we in staat zijn deze dag goed te organiseren!

Lees meer

Afdrukken E-mail

Landelijke gezinsdag 2017 Hellevoetsluis

Landelijke Gezinsdag 2017

13 mei 2017

Dit jaar georganiseerd door groep Waterweg. Onder de rook van de grootste haven van Europa ligt vestingstadje Hellevoetsluis. Een stad met een rijke mari­tieme geschiedenis en zeker de moeite waard om een dag te vertoeven. Naast diverse musea is er een mooie museumkade en een droogdok. Het programma voor deze dag is nog in de maak. We gaan er voor zorgen dat het een leuke d wordt voor jong en oud. Aanmelden kan al door een email te sturen naar Anushka!

 

 

Afdrukken E-mail

Dag van de zeevarende 24 juni 2017

Dag van de Zeevarende 2017

Op 24 juni van 10.00 tot 14.00 uur wordt voor de tweede keer de Dag van de Zeevarende gevierd. Ditmaal kregen we de kans om ons aan te sluiten bij Sail Den Helder. We mogen gebruik maken van een prachtige locatie op Willemsoord, het centrum van Sail Den Helder.

We verwachten veel bezoekers op deze dag. Een uitgelezen kans om zeevarenden te bedanken voor het werk wat zij verrichten.
Met verschillende activiteiten geven wij de bezoekers een kijkje in het leven aan boord. Een warm welkom in de 21e eeuw, de nieuwe Gouden Eeuw. Ideeën voor de toekomst van de zeevarende. Navigare nesesse est.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Baken aan wal!